09-13-2017 - blog

Futloos en zooo moe. Help, een burn-out!?!

Je kunt niet meer, je bent als het ware opgebrand. Alles lijkt een zware opdracht...vroeger ging het je allemaal makkelijker af....zoveel energie en daadkracht. Wat eens zo straalde, lijkt nu zooo donker. Je ziet precies een schim van wat of wie je vroeger was. Het is moeilijk om het te aanvaarden. Kwaad en tegelijkertijd met veel pijn in het hart. Dat is hoe een burn-out kan aanvoelen.

In 2007 voelde ik me moe, ik kon me niet meer concentreren, piekerde veel. Teveel hooi op mijn vork al die jaren. En mijn lichaam protesteerde. In die tijd was burn-out totaal niet gekend. Mijn omgeving gaf reacties zoals: “stel je niet zo aan, je moet je 'vermannen', het gaat wel over, eventjes rustig aan doen”.

Wel ... laat ik je zeggen dat het me jaren heeft gekost om eruit te komen. Ik zocht naar antwoorden en volgde tientallen workshops, seminaries, coachingsessies, …  Het was een ware zoektocht en telkens won ik terug een klein beetje energie.
Waarom moet het juist mij overkomen?

Een burn-out ervaar je wanneer:
- jouw job, je gezin, je hobby, je vrienden, … heel veel energie en tijd opeisen.
- je over je eigen grenzen gaat.
- je alles perfect wil doen
- teveel gebeurtenissen op korte tijd om te verwerken.

Het heeft ook te maken met de waarden en de normen die je hebt meegekregen van thuis uit, je culturele achtergrond(en), familie, vrienden, ... Jouw persoonlijkheid speelt ook een zeer grote rol! Als je een gever bent, empathisch, hoogsensitief, voor iedereen goed willen doen, ...

Op een bepaald moment slaat jouw lichaam alarm en wordt je ziek. Ziek van die disbalans. Je lichaam zegt: “stop!”
Waarom moet het mij juist overkomen
Een kans om terug bij jezelf te komen

Een burn-out is niet fijn. Zeker niet als je een bezige bij was. Het geeft jou wel de kans om terug jezelf te leren kennen. Pauze. Vaak zijn we zo hard bezig geweest voor anderen. En we vergeten onszelf. Tijd om het tij te keren.

Veel sterker en gezonder dan ooit
Inderdaad, je wordt sterker, gezonder en meer bewust van jezelf en je eigen grenzen. Je weet wie je bent, wat je wilt en vooral wat goed is voor jou.

Hoe begin ik er aan?
Dankzij mijn eigen ervaringen en expertise, als coach en mentor, heb ik ontdekt hoe je sneller uit een burn-out kunt komen. Stap per stap bouwen we terug aan jezelf. Maar deze keer met een heel stevig fundament. Tenslotte, een huis weerstaat heel wat schokken met een stevig fundament: 

  • Samen vinden we de oorza(a)k(en) en het waarom. In het probleem zit de oplossing.
  • Je leert bewust communiceren met jezelf: wat wil ik, wat is goed voor mij, wat voel ik, …
  • Je ontdekt jouw alarmsignalen
  • Je leert jouw energiepeil verhogen

Goesting om terug jezelf te zijn, energiek en zelfbewust?
Vraag hier snel een gratis gesprek en ervaar al de eerste resultaten!! :-)

Getting the best out of you is mijn doel.  Ik heb honderden personen mogen helpen. Jou ook? :-)
Een kans om terug bij jezelf te komen
 
getting the best
out of you