06-08-2017 - blog

Ekram getuigt: hoe Rachida mij inspireerde

Mijn ervaringen doorheen het coachingsproces


Ekram aan het woord: 
Ik was iemand die snel boos werd, ik kon hier ook niet over praten want ik dacht: “niemand verstaat mij”. Ik nam veel persoonlijk. Alles leek zo moeilijk. Ik was vermoeid. Ik had moeite om boeken te lezen, te bakken, allemaal dingen die ik vroeger deed als ontspanning. Ik had geen gevoel met de natuur. Ik twijfelde enorm aan mijn eigen. “Wat kan ik eigenlijk nog?” Mensen maken misbruik van me en ik keek toe. Ik voelde me verlamd.

Concreet en zonder oordeel
Vanaf het eerste gesprek en met weinig woorden verstond Rachida mij. Ik kon wenen, lachen, wenen, vertellen. Ik mocht het eindelijk allemaal laten gebeuren. Vele vraagstukken werden opgelost en puzzels werden gemaakt. Rachida had altijd een verklaring. Iets waar ik altijd naar zocht. Voorbeeld: opvoeding/cultuur maakt ons wie we zijn en dat het anders mag en kan gaf me ademruimte. Oefeningen zoals mijn negatieve gedachten opschrijven als het even niet goed gaat. Je voelt je lichter en je kan weer verder. Ik zie veel dingen anders. Ik vind het mooi dat zaken, die me boos maakten, me nu niet veel uitmaken. Het gedrag van iemand anders heeft minder invloed op mij. Het is zijn/haar gedrag, ik ben nu trots omdat ik ben wie ik ben. Het is een zalig gevoel om te veranderen. Zoals Rachida al zei: “ je zal mensen zien kijken….” Na elk gesprek kreeg ik energie-kracht.

Assertief, meer zelfvertrouwen en blijven groeien als persoon
Ik voel nu mijn lichaam en luister naar mijn lichaam. Iets waar ik nooit heb bij stilgestaan. Ik voel wat ik aankan of wat niet. Ik zorg voor mijn lichaam. Ik sport, volg dieet en kan het volhouden, ik ga naar de kapper Ik probeer nieuwe dingen zoals onbekenden aanspreken en ik durf te zeggen wat ik wil zeggen. Het floept er soms uit. Maar heb er zeker geen spijt van want het moest eruit.Tuurlijk zijn er nog uitdagingen die ik zal moeten doorstaan maar ik weet en ben blij dat ik nooit meer zoals vroeger zal zijn. Ik heb nu de skills en inzichten meegekregen om verder te gaan. Mijn kijk op de wereld verandert. Ongelooflijk hoe ik was en nu ben. Het heeft ook een positief effect op mijn omgeving. “Dat komt wel”, geeft me de rust om zachtjes aan te blijven veranderen en groeien.

Rachida: "Ekram is een jongedame die, toen ik haar voor het eerst ontmoette, moeite had met haar collega's en sommige mensen rondom haar. Haar kracht ligt in het zoeken naar oplossingen, naar manieren om om te gaan met deze uitdagingen. Ze nam alles wat we tijdens de sessies bespraken van harte en ging er mee aan de slag.

Op korte tijd is ze opengebloeid tot een zelfbewuste dame:
  • ze weet welke richting ze op moet voor haar loopbaan
  • haar talenten en competenties
  • diversiteit: de dynamiek op de werkvloer herkennen en ermee omgaan
  • de bedrijfscultuur die bij haar past
  • een klare kijk op de dingen 
  • Meer luisteren naar zichzelf en grenzen stellen
 
"Ekram is een talentrijke jongedame en een echte parel!!"
Ekram getuigt hoe Rachida mij inspireerde
 
getting the best
out of you