05-02-2020 - blog

Van Ikken naar Wij als Team - Hoe teams het verschil overstijgen

In tijden zoals we nu ervaren, merk ik dat het beste van mensen naar boven komt.

Samenwerking - oplossingsgericht denken - opties en mogelijkheden zien - talenten die naar boven komen en in actie. Een resem aan creativiteit, talenten en samenwerking krijgt de bovenhand. Het zorgt voor een dynamiek dat excellentie met zich meebrengt. 

En daarom is deze periode ook het moment om het volgende na te gaan: wat maakt dat dit soms te weinig naar boven kwam in het verleden? Hoe komt het dat het nu wél kan? Juist... omdat iedereen van Ikken naar Wij gaan. Het gemeenschappelijk doel is zo groot dat mensen zich verbinden. We zien de meerwaarde en we zien onze eigen meerwaarde erin. En we kiezen bewust voor deze samenwerking. Een dynamiek die we misschien wel kunnen blijven inzetten in de toekomst. Want het brengt heel veel moois met zich mee: meer afstemming, teamresultaten en vooral werkplezier. En minder energielekken zoals frustraties, vooroordelen, spanningen, ... Het helpt ook om grenzen te benoemen, te zetten en een veilig kader te creëren waarin eenieder kan, durft en mag functioneren vanuit zijn talenten en groeipotentieel.

Als teamcoach help ik mensen de dynamieken te zien en te begrijpen die zorgen voor een onderling onderscheid, voor beter of minder, juist of fout, goed of slecht. Deze inzichten helpen om die verschillen en oordelen te overstijgen. Want ... wat hen verbindt is veel groter. Uit heel wat wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de focus op verbinding het potentieel in ieder naar boven haalt. Hun persoonlijk doel matcht met de gemeenschappelijke doelen. De persoonlijke kenmerken (leeftijd, geslacht, roots, levensfilosofie, ...) staan in perspectief. Eenieder voelt zich gezien en gehoord vanuit zijn talenten en meerwaarde. En deze formule zorgt voor excellent samenwerken. 

Excellent samenwerken is mogelijk omdat diversiteit inclusief wordt. Samen maken we juist het verschil. 

Ontdek en lees hier hoe we dat samen concreet aanpakken.

Always getting the best out of your teams.

Rachida 
 
getting the best
out of you