08-24-2016 - blog

Rachida - ik ben wie ik ben

Sommige mensen die ik begeleid merken pas na een paar sessies pas op dat ik "anders dan anders" ben, in de zin van: ik zie er zuiders uit en mijn naam klinkt ook exotisch. Hun ervaring is vaak dat ze het niet gemerkt hebben. Die reactie is meer dan normaal. Waarom?

Van kindsbeen af stelde ik me vragen bij de manier waarop mensen elkaar beoordelen of zien. Ik vond dat een heel speciale dynamiek. Ik voelde me vaak gekwetst of onzeker omdat je dan aangesproken wordt op je anderszijn.

De uitspraak van Ella, een Australische danseres met meerdere culturele achtergronden toont mij hoe sterk haar verhaal lijkt op die van mij:

"I often feel like I’m dancing between two worlds and struggling to find where I fit in. It’s not until I can really blend my two different worlds together that I feel like I can tell my own story.”

Zo herkenbaar voor vele dames en heren in een maatschappij waar het hebben van meerdere culturele achtergronden niet altijd gewaardeerd wordt als een ware rijkdom. Eerder als een last of balast. Deze perceptie maakt het groeiproces voor elk kind of individu moeilijker. Tenslotte is het hebben van meerdere achtergronden geen probleem op zich.

Benieuwd naar het filmpje van Ella: http://www.facebook.com/aimementoring/videos/10154634141091844/


Ben jij wie jij bent? 

Ook op zoek naar jezelf? Contacteer mij voor een gratis kennismakingsgesprek : 0479 908 664. Dit kan zowel online als in mijn praktijk.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief. Binnenkort gaan er in Vlaanderen trainingen door die jou helpen om te zijn wie je bent.  stuur een mail naar hello@rachida-coaching.be met vermelding nieuwsbrief.

 
getting the best
out of you