08-25-2016 - blog

Je dromen realiseren? Je gedachten kunnen je tegenwerken...

Mijn dromen doen uitkomen...ja graag! Bij deze reactie komen een hele resem gedachten en gevoelens naar boven. Ook herkenbaar bij jou?

De eerste stap naar vooruitgang is je bewust zijn van deze mijmeringen en gedachten:

Ik (h)erken dat ik doodsbang ben om mijn eigen weg op te gaan. Mijn dromen te realiseren. Doodsbang ben ik, zo bang dat ik langs alle kanten en manieren mezelf blok zet, zodanig dat ik die weg niet inga. 

Ik besef nu hoezeer ik mezelf soms gek maak, zooooo bang ben ik. Ja, het angstzweet, de schrik zo nabij, de tranen, de frustraties. Mijn buik keert langs alle kanten - het draait, het wringt - wat een spanning in mijn buik.

Want stel dat ik die weg opga? Amaai zeg, dan gebeurt er veel. Waar moet ik me dan nog zorgen over maken? Waar moet ik dan nog over dromen? Want ik heb dan waar ik zo naar verlang. Zooo lang, sinds ik kind was. Plots gaat dat in vervulling en val ik dan in een gat. In een gat van rust, rustzaligheid. Oef, ik voel me zweven, in de lucht, gedragen, ontspannen, liggend. Zooo zonder zorgen.

Eindelijk … rust… I flow … I go with the flow. Dat is wat ik dan ga voelen. Het meest angstaanjagende beeld: gaan met de stroom mee. No control, gewoon liggen in de stroom, in de lucht … en niks doen. Gewoon zijn.

Ik maak me toch weer zorgen: niks doen?, mee met de stroom?, dat kan toch niet? En toch is het dat wat me nu op me wacht. Morgen, overmorgen, over een minuut. Gewoon de flow.

Zalig! Laat ik mezelf gewoon aan dit idee laten wennen. En de rest volgt vanzelf wel. Stap per stap.


Benieuwd hoe ik jou hierin kan helpen? Laat hier jouw gegevens na zodat je effectief resultaten boekt richting jou dromen en passie. Tijdens een coachingssessie gaan we heel gericht aan de slag met wat jou tegenhoudt.
Je dromen realiseren Je gedachten kunnen je tegenwerken
 
getting the best
out of you